Naobergroep

/
Naobergroep

Over de Naobergroep

De Naobergroep is ontstaan uit de wens om met partijen samen te werken vanuit gelijkwaardigheid, zoals beschreven in het circulaire markeplan. Alleen vanuit gelijkwaardigheid is het mogelijk werkelijk oog te hebben voor elkaars belangen en samen te werken aan en het verwezenlijken van wensen en doelen.

Draagvlak

Ook is de Naobergroep opgericht om alles wat gaande is in de boermarke Zeijen als natuurontwikkeling, beekontwikkeling, circulaire landbouw te bespreken en terug te koppelen aan de bewoners in het dorp, en aan alle stakeholders. De boermarke Zeijen vindt het belangrijk dat de bewoners van Zeijen en de samenwerkingspartners op de hoogte zijn van alle plannen en ontwikkelingen in het gebied, en dat hier draagvlak voor is. De Naobergroep zorgt hier mede voor en stelt werkgroepen aan om plannen tot uitvoering te brengen en concrete resultaten te boeken. Werkgroepen zijn de belangrijkste schakel in de uitvoering van projecten, maar vormen daarnaast ook een lerende groep. Zij koppelen resultaten terug en kijken naar wat goed gaat en waar verbetering mogelijk is. Samenwerken en -leren is dan ook het uitgangspunt van de boermarke Zeijen. Het circulaire markeplan staat niet vast. Het uitgangspunt is samen te leren door te doen. Plannen worden gemaakt en uitgevoerd, om vervolgens te monitoren, evalueren en bij te stellen, waarna deze cyclus zich herhaald.

Elkaar zien als ‘buur’

Het woord ‘Naober’ betekent ‘buur’. Naober zijn is niet vrijblijvend. Van origine betekent het dat je als buren met elkaar omgaat en voor elkaar klaar staat, in goede en slechte tijden. In de Naobergroep zitten partijen waar de boermarke Zeijen nu mee samenwerkt: gemeente Tynaarlo, gemeente Assen, het waterschap Noorderzijlvest, Agrifirm, Belangenvereniging Zeijen (BVZ) en Prolander (provincie). De wens van de boermarke is om als ‘buren’ met elkaar om te gaan.

De leden van de Noabergroep

Leden

Circulair Markeplan Zeijen: Duurzaam boeren in een vitaal landschap

We vinden het een voorrecht om in deze schitterende omgeving te mogen wonen en werken. Het is een omgeving die haar vorm voor een belangrijk deel door agrarisch gebruik en beheer heeft gekregen. We zijn ervan overtuigd dat de landbouw ook in de toekomst niet gemist kan worden om dit gebied levendig en mooi te houden.

Samenwerking Markeplan Zeijen

Wij willen graag samen werken aan een mooi en vitaal landschap waarin het prettig wonen en goed werken is. Maar hoe doen we dat? Dat valt te lezen in ons Samenwerking Markeplan Zeijen. Download hem via de knop hiernaast!

Boermarke nieuws

Boermarke nodigt u uit voor een Lentegesprek
Boermarke plaatst bankjes
De tweede editie van ‘De Oogstkrant’ is uit
Leden boermarke volgen cursus ‘Natuurbeheer en ondernemerschap’
5 km bloemenranden gezaaid in de boermarke Zeijen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen omtrent de boermarke Zeijen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.