Boermarke Zeijen werkt samen met Boermarke Vries aan biodiversiteit

/
/
Boermarke Zeijen werkt samen met Boermarke Vries aan biodiversiteit
Boermarke Zeijen werkt samen met Boermarke Vries aan biodiversiteit

In 2023 zal het nieuwe GLB (Gemeenschappelijk Landbouw Beleid) worden gestart. In grote lijn zal dit betekenen dat er meer zaken opgepakt dienen te worden, dit met een lager budget. Er zijn nog veel vragen en onduidelijkheden wat betreft de verdere invulling van het GLB. Ondanks de onduidelijkheden gaan we hiermee proactief en vol motivatie aan de slag. Dit doen wij door te laten zien welke maatregelen we kunnen en soms ook moeten nemen.

Samen met leden van de Boermarke Vries is bijvoorbeeld recentelijk (juni 2022) een akkerrand ingezaaid op de Es te Vries. Dit levert de komende maanden mooie beelden op en draagt bij aan een betere biodiversiteit. Daar waar mogelijk zullen wij als Boermarke Zeijen de samenwerking opzoeken met de Boermarke Vries. Denk hierbij onder andere aan het project; Boer, Burger, Biodiversiteit (BBB). Waarbij we werken aan de 4 pijlers van biodiversiteit:

We hopen dat eenieder de komende periode zal genieten bij het passeren van de bloemenranden. Je kan ons blijven steunen door bijvoorbeeld lid te worden van onze digitale Nieuwsbrief. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via deze link.

Ander nieuws

Leden boermarke volgen cursus ‘Natuurbeheer en ondernemerschap’
5 km bloemenranden gezaaid in de boermarke Zeijen
Wat te doen bij een aanrijding met wild?
‘De Oogst’ gepubliceerd
Video: Montage DAW project