Wilrik Zondervan

/
/
Familie Zondervan
Het biobedrijf van Wilrik Zondervan

Aan de Zeijerlaar staat het bio kippenbedrijf van Wilrik Zondervan, 26 jaar oud. Op een stralende dag in april 2023 nam hij de beslissing om zijn geboortestad Leeuwarden achter zich te laten en zijn geluk te beproeven in het schilderachtige Zeijen, waar de geur van vers groen gras de lucht vulde.

Nieuw in Zeijen

Eenmaal aangekomen in Zeijen voelde hij zich meteen op zijn gemak. De rustige omgeving en de warme gemeenschap verwelkomden hem met open armen. Velen waren nieuwsgierig naar zijn verhaal en wat hij hier kwam doen, namelijk het houden van kippen, heel veel kippen. Deze prachtige Dekalb bio-kippen, alsmede Wilrik, hebben hier een fijn thuis gevonden.

Zonder enig idee van wat hem te wachten stond, kwam hij hier eind april 2023 aan. “De bouw begeleiden,” was wat hem vooraf was verteld. Zonder voorkennis of begrip van wat dat precies inhield, brak 1 mei aan, en het was tijd om echt te beginnen. Na een spoedcursus shovel rijden, een laptop en een gereedschapskist, werd het hem duidelijk: hij was de algemene probleemoplosser, degene die in actie moest komen wanneer er zich een probleem voordeed. Hij heeft van alles moeten doen, van kruipruimtes doorkruisen om kabels van punt A naar punt B te brengen, vrachtwagens uitladen, beton storten, dakpanelen leggen, monteren en demonteren, tot zelfs dienen als kantinejuffrouw en bemiddelaar, en alles daar tussenin. Dit alles heeft geleid tot een waardevolle en onvergetelijke ervaring, mede mogelijk gemaakt door de behulpzame buren om hem heen die altijd klaarstaan om te helpen wanneer dat nodig is.

Bezoek de boerderij

Dit verhaal is enkel een korte introductie van wie Wilrik is, wat hij doet en wat hij van plan is te doen. Als iemand interesse heeft of gewoon nieuwsgierig is, is hij of zij van harte bereid voor een kop koffie of iets dergelijks. Hij ziet zichzelf hier nog vele jaren met plezier wonen en boeren. Hij heeft alles wat hij nodig heeft en gaat met trots elke uitdaging aan. Hij voelt zich bevoorrecht om deel uit te maken van deze gemeenschap en is bereid om elke vraag en elk verzoek om hulp te beantwoorden.

Play Video

Boermarke nieuws

Boermarke nodigt u uit voor een Lentegesprek
Boermarke plaatst bankjes
De tweede editie van ‘De Oogstkrant’ is uit
Leden boermarke volgen cursus ‘Natuurbeheer en ondernemerschap’
5 km bloemenranden gezaaid in de boermarke Zeijen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen omtrent de boermarke Zeijen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.