Familie Hartlief

/
/
Familie Hartlief
De maatschap Hartlief-Lammers
In Zeijen staat de melkveehouderij van Jan Henk Hartlief. Samen met zijn vrouw Monique en zijn twee dochters en jongste zoon woont Jan Henk hier. Met zijn melkveehouderij is hij onderdeel van de maatschap Hartlief Lammers, samen met zijn twee achterneven.

De maatschap

In 1999 treedt Jan Henk in een gemengd bedrijf met akkerbouw en melkvee. In 2002 is hij samen met zijn twee achterneven in de maatschap Hartlief Lammers gestapt. Neven Henk en Willem-Jan zochten op dat moment namelijk groeimogelijkheden voor hun melkvee- en loonbedrijf. Het gemengde bedrijf van Jan Henk kwam hierbij als geroepen. Ondertussen is de maatschap flink gegroeid met vijf bedrijven op drie locaties, in Donderen en in Zeijen. Ze richten zich op loonwerk, akkerbouw, melkvee, biogas en zonnepanelen. Ook de veestapel is gegroeid met inmiddels 650 stuks melkkoeien en 400 stuks jongvee, die op de locatie in Zeijen staan.

Duurzaamheid

De maatschap zet erg in op duurzaamheid. In 2006 is er een biogas installatie geplaatst bij het bedrijf. Deze installatie wekt meer dan 13 miljoen kilowattuur per jaar op en voorziet daarmee ook een aantal huizen van elektriciteit. Ook liggen er zonnepanelen op de daken van de gebouwen. Daarnaast is het bedrijf grondgebonden en wordt dus al het mest op eigen grond gebruikt. Hiermee is de kringloop ook sluitend. Zo zegt Jan Henk dat hij werkt aan een bedrijf dat zowel technisch, financieel, maatschappelijk en sociaal goed in elkaar steekt.

Trots

Jan Henk heeft de indruk dat de omgeving van de boermarke door steeds meer mensen gewaardeerd wordt. Hij is trots om als agrariër te wonen en werken in dit gebied en noemt de slogan van de Boermarke: ‘Heb eerbied voor de boeren stand, zij zijn de architecten van het land.’ De rust en de ruimte in de omgeving, gecombineerd met de seizoenen van de natuur en het wild, maken het volgens Jan Henk prachtig om hier te werken.
Play Video

Boermarke nieuws

Boermarke nodigt u uit voor een Lentegesprek
Boermarke plaatst bankjes
De tweede editie van ‘De Oogstkrant’ is uit
Leden boermarke volgen cursus ‘Natuurbeheer en ondernemerschap’
5 km bloemenranden gezaaid in de boermarke Zeijen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen omtrent de boermarke Zeijen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.